Wedstrijdverslag Frisia JO9-10 - Franeker SC JO9-3

{flickr album=72157679024300471}

Spelers aanwezig: Isra, Mats, Veyis, Casper,  Joël,  Said, Max en  Tristan
(Jaro genoot van een wintersport. Milan kon er helaas niet bij zijn)

25 februari 2016

De eerste wedstrijd buiten is een feit. Van een heerlijk warme zaal naar het kille, gure winterweer van februari. Het team heeft er duidelijk heel veel zin in. (De ouders trouwens ook)

Eerste helft

Het was een spannende eerste helft met veel kansen voor beide teams om te scoren. Het is meteen duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd zijn.  De eerste kans is voor Frisia.  Het team laat meteen zien wat ze in huis hebben. Met mooi overspel staat Frisia meteen voor het doel van Franeker. Toch zien we dat Frisia de tegenstander niet hoeft te onderschatten. Snelle counters zorgen voor gevaarlijke situaties in de verdediging van Frisia.

Vanuit een prachtige hoekschop  van Joël weet Veyis  al na 5 minuten het eerste doelpunt te scoren. Het is 1-0!

Franeker probeert hierna er gauw 1-1 van te maken en zet Frisia goed onder druk, maar door de goede verdediging belandde de bal niet tussen de palen. Er wordt nu letterlijk om de bal gevochten. Het blijft spannend voor beide doelen.  Dan na een snelle uitgooi van Frisia zien we een mooie samenspel in de voorhoede. Said tikt dan in de 11e minuut de bal behendig binnen de lijnen.
Het is 2-0!

De 2-0 schiet duidelijk in het verkeerde keelgat van Franeker, want al heel snel weet Franeker via een mooie actie de 2-1 te scoren.

Vlak voor rust is er nog een hachelijk momentje. Terwijl een speler van Frisia geblesseerd op het veld ligt weet de tegenstander de bal in het doel van Frisia te werken, maar de scheidsrechter had net daarvoor gefloten. Doelpunt word afgekeurd en met 2-1 gaan ze de rust en warmte in.

Tweede helft

Het is inmiddels harder gaan regenen.  Isra stond de eerste helft op doel, nu is het de beurt aan Casper. Ook in de tweede helft veel balbezit voor Frisia, maar als Franeker aan de bal kwam dan was de bal al heel snel bij het doel van Frisia te vinden.  Franeker heeft niet veel kansen gehad, maar de kansen die ze kregen hebben ze gepakt. In de 25e minuut krijgt Franeker een penalty vanwege een handsbal. Casper stond er goed klaar voor. Van schrik schiet Franeker de bal over.

3-1 Frisia. 23e minuut (Said)

3-2 Franeker. 27e minuut

3-3 Franeker. 34e minuut

3-4 Franeker. 35e minuut

4-4 Frisia. 39e minuut (Veyis).

Met een gelijkspel en een punt op zak kunnen we absoluut tevreden zijn. Op naar de warme chocolademelk!

Frisia JO9-10 - Franeker SC JO9-3
Uitslag                  4-4

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia