M013-1 op Ameland{flickr album=72157678024456514}

Zaterdag 11 maart 2017 was het zover. De meiden van M013-1 hadden er al bij de bekendmaking van het competitieprogramma naar uitgekeken (end leiders ook): de leukste uitwedstrijd van het seizoen, tegen Geel Wit MO-13-2 van Ameland.
Kwart over acht verzamelden we bij Frisia, zodat we ruimschoots op tijd zouden zijn voor de boot van 09:30. Iedereen was aanwezig en fit, zodat we met vertrouwen op de boot stapten. De steun van een aantal ouders die ook meegingen hielp natuurlijk ook mee.
Keurig op tijd arriveren we op Ameland, waar we de bus naar Geel Wit pakken. Daar aangekomen hebben we nog ongeveer 10 minuten voor de warming-up, wat aan de korte kant, maar goed het is niet anders.

Rond 11:00 volgt de aftrap, heerlijk zonnetje, prima temperatuur. Romy, Demi, Danielle, Thirsa, Sibrtch, Ellen, Brt% Alex en Femma hadden er zin in. Geel Wit had ten opzichte van de eerste onderlinge confrontatie (4-0 Frisia) een aantal andere meiden in de gelederen, en dat leverde een spannende strtjd op in de eerste helft. Aan inzet geen gebrek, aan scherpte en rust soms wel. Dat resulteerde in een aantal kansen over en weer, zonder dat er een doelpunt viel. Geel Wit was iets dreigender, fysiek ook wat sterker.
We gaan met 0-0 rusten. In de kleedkamer worden de meiden nog even toegesproken dat we niet zonder de 3 punten naar huis gaan en peppen de boel nog even op voor de tweede helft.
De meiden hebben het begrepen en gaan er vanaf het begin van de tweede helft vol tegenaan. Goede combinaties zien we, afgewisseld met strijd en passie. Achterin houden Thirsa, Demi, Sibrich en Danielle de deur hermetisch gesloten. En als er al eens een verdwaald schot wordt gelost, dan stond onze altijd betrouwbare en zeer goede keepster Romy haar mannetje, net zoals in de eerste helft, waar ze een kiezelhard schot pareerde alsof het niets was.

Voorin werd er steeds beter overgespeeld, waaruit ook de nodige kansen begonnen te ontstaan. Ellen, Femma, Britt en Alex begonnen te swingen, en dat resulteerde halverwege de tweede helft in een verdiend doelpunt, gemaakt door Alex, haar zoveelste dit seizoen. Niet lang daarna werd een mooie aanval tot corner verwerkt. Femma ging achter de bal staan en draaide de bal met veel gevoel voor. In de drukte kreeg Ellen de bal voor haar voeten en de bal lag zomaar in het netje: 0-2,,
Met nog een minuut of tien te spelen was het geloof in een goede afloop bij Geel Wit verdwenen, en voetbalde Frisia de wedstrijd prima uit.
Een uitstekend resultaat, waarbij vooral de tweede helft goed en gedreven werd gespeeld. Als we ook zo spelen tegen Blauw Wit M013-2 aanstaande zaterdag, dan hebben we veel vertrouwen in een goede afloop!
Om de winst van deze enerverende wedstrijd te vieren zijn we met de meiden en meegereisde ouders naar het strand van Nes gewandeld, orn daar van een lekkere lunch te genieten bij strandpaviljoen Sjoerd. Omdat het zulk lekker weer was, zijn we de rest van de dag op het strand gebleven, waar de meiden zich nog 2 uren lang lekker hebben uitgeleefd, heerlijk.

De boot van half vijf bracht ons weer terug naar Leeuwarden, waar we rond 18:00 weer arriveerden. Al met al een supermooie dag, met 3 punten en heel veel plezier!,
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia