Frisia 5 zet ‘keeper’ Erik Drentebol per direct op non-actief

 

‘Wegens ontoelaatbaar keepersgedrag menen wij; technische staf, sponsoren, de drie vaste supporters en voltallige selectie dat continuering van Drentebol als ‘keeper’een averechts effect heeft op de prestaties van Ut Vijfde en derhalve verbreken wij per direct het contract voor bepaalde tijd met de heer Drentebol’,

aldus de kop van het persbericht dat recentelijk online is gepubliceerd.

 

Jaap Terpstra, leider van Ut Vijfde windt er geen zakdoekjes om. ‘Erik is een best aardige knul, hoewel, eigenlijk valt dat oek wel met. Wat hij de afgelopen tiet het presteerd tart elke vorm van sportiviteit én collegialiteit. Wij binne als Ut Vijfde al jarenlang één grote familie, maar Erik Drenth met sien flauwe grappen en grollen is hierop een uutzondering. De welbekende emmer oppe druppel , su luidt dat gezegde toch Ted, de emmer die de druppel deed overwaaie??? ja, precies su was t, maarre de welbekende emmer was toch wel de uutwedstriet tegen WVC uut Monnikeboeren. Binne 17 seconden staan wij al achter met 1-0, omdat keeper Drentebol nog effe sien veterke vast moest make en dan geeft ie aanvoerder Stephan ten Hoeve de skuld dat hij m niet effe hed waarskuwd. Leit Drent gewoon oppe grond naast de goal terwijl de spits van WVC t balleke pardoes in t net ken skoppe. Kiek Ted, bei mij is t su. Een goed werk is het halve begin. Start je goed inne wedstriet dan is de kans op een overwinning t grootst. Natuurlijk is t su dat men t ijzer mut smelten as t wat aan de lauwe kant is, want waar vuur is, is t vaak warm. Maar het is al de soveulste keer dat keeperke Drent een houdbare bal laat lope, het is bij hem skeren en hagelslag’. Nou denkstou miskien, die Jaap ken prate as Brugmans keukens, maar su is t wel.. We heffe trouwens één klein dinkie over t hoofd zien Ted. We heffe inderdaad t persbericht online publiceerd, maar we binne vergete Erik in te lichte. Ik wist dat ik wat vergete was, kestou Erik ff inlichte?

 

En zo zat ik, Ted van Driel, een half uur later bij Erik aan de bar in zijn eigen stuffcafé ‘t Wietje aan de Uniabuurt te Leeuwarden. Een warm onthaal door Skele Joopie valt mij ten deel. ‘He Ted, wat doestou hier, gaast ff blowe, gezellig, ik blow ff met dij met, zet ik eerst de blower ff aan, hahahahah hoe vonst m Ted????Erik , zeer verrast met mijn onaangekondigd bezoek bevindt zich duidelijk in n goed humeur,de ene mop is nog niet verwerkt en weldra volgt de volgende. Leuk dat je dr bent Ted, ga ik zo ff n muziekje van Miles en Stan opzette, kilootje dr wiet dr bij.. gezellig juh..’
 

‘Ja eh nou Erik, de reden dat ik hier ben is eigenlijk niet van vrolijke aard, heb je het nieuws al gelezen op Suksuwat of Omrop Fryslan??

 

Oh, ja bedoelt natuurlijk de verkiezingsuitslag, maar dat staat ook op teletekst hoor, tsjonge wat een nederlaag voor de PvdA he?? tsjonge tsjonge, ik zou aanvankelijk ook op de PvdA stemmen maar heb toch maar op 50+ gestemd. Eerlijk gezegd ben ik best een beetje een zwevende kiezer en dan in de meest letterlijke zin van het woord.Je had me moeten zien tijdens de verkiezingsdag, ik had effe 9 familie-jointjes op en 7 liter wiet naar binne slingerd, nou ik kan je vertellen, daar raak je behoorlijk licht van in je hoofd. Ik zwoof, of zwief werkelijk van links naar rechts in het stemlokaal. Je kunt mij dan ook met trots een zwevende kiezer noemen, Ted. Zo ken ik nog een verhaal….

 

Eeh Erik, ik bedoelde eigenlijk wat anders.. De club heeft je per direct op non-actief gesteld. Je keept de laatste tijd nogal slecht, vindt iedereen zo ongeveer.


‘Tsja, daar heb je wel een punt, ik kijk er niet van op. Misschien was het wel zo netjes geweest dat ze mij daarover eerst even informeerden alvorens het wereldkundig te maken maar ja Jaap heeft het ook erg druk natuurlijk zo vlak na die grote autogaragebrand en die verbrande autootjes, en stuurtjes en achterlichtjes. Poeh hé, je moet er niet aan denken. Zin in een bolletje Wiet Ted?

Eeeh, ik sla dit keer even over……..
 

‘Maar waar waren we?? o, ja, ik geef toe, de laatste wedstrijden keepte ik niet op mijn best en tegen VWC ging er inderdaad een paar dingetjes mis. Bij het eerste doelpunt zat plotsklaps mijn veter los en aangezien we op de helft van de tegenstander speelden kon ik makkelijk naast de goal met mn gezicht naar het veld toe mijn veter strikken. Dat doe ik wel vaker, maar dat er dan op zo’n moment een doelpunt valt.... Aanvoerder Stephan ten Hoeve had mij best even kunnen waarschuwen, nou ja dat deed hij ook wel..maar toen was t al een doelpunt. Anne de Vries, een veel betere keeper dan ik, had de bal vanzelfsprekend tegengehouden. Ik dus niet. Dat is t kenmerkende verschil tussen ons. Gelukkig komen we snel op 1-1 en met de rust staan we dikverdiend op 1-3. Niks aan het handje zou je zeggen, maar ja, ik sta op goal he?? Als Anne op goal stond hadden we deze wedstrijd vast en zeker dik gewonnen, Anne is gewoon ook een veel betere keeper. Dat ik ‘keeper’ ben geworden is eigenlijk ooit uit nood geboren. Ik speelde altijd op de back, maar had een onbedwingbare drang naar de goal, de eigen goal wel te verstaan, en ze hebben me maar snel to t‘keeper’gebombardeerd. Ik vond er niks aan, ik moest best vaak huilen, kan ik je melden, heeeel erg, zo erg zelfs dat d’r eens een wedstrijd werd gestaakt wegens wateroverlast in mijn doelgebied.
 

Maar we dwalen af, zoals ik al zei, met een 1-3 voorsprong ga je lekker relaxed de kleedkamer in. Jaap niet. Jaap zei. We staan wel voor, maar met Drentebol op goal weet je t nooit.. Achteraf heeft ie daar wel gelijk in. Het 2e tegendoelpunt kwam ook echt uit het niets. Ik stond ff te bellen met het thuisfront en juist op dat moment schoten ze van afstand op goal. Ik vind dat onacceptabel ten tevens oneerlijk. Anne had m zeker gehad. Anne is gewoon een veel betere keeper. Bij het derde doelpunt maakte ik inderdaad een inschattingsfoutje. Bij een corner van WVC wilde ik de bal met één hand wegkoppen, maar ik weet niet of jij dat weleens gedaan hebt Ted, maar da’s best lastig..en ik vond ook dat er wel erg veel spelers bij mij in t doelgebied stonden. Ze stonden, althans dat vind ik, behoorlijk in de weg en uiteindelijk verspeel je daarmee de riante voorsprong. Met Anne op goal was dit natuurlijk nooit gebeurd. Hij is gewoon nog steeds een veel betere keeper dan ik. Toch denk ik dat WVC t van tevoren al hadden gemunt op een gelijkspel of overwinning. Heel vaak namelijk wordt leider Jaap de zaterdags voor de wedstrijd gebeld door de aanvoerder van de tegenpartij met de vraag wie er op goal staat. ‘Staat Drentebol op goal morgen?? In dat geval is de overwinning voor ons . Tsja, zo gaat dat al een hele poos. Er is zelfs iemand die al mijn 750 blunders op You Tube heeft gezet. Had voor mij niet gehoeven, hoor, maar t waren wél goeie blunders..’.
 

Hoe dan ook; 3-3 eindstand. 2 prima doelpunten van Sander ‘Bam Bam’ Buma en ‘n suf intikkertje van Rendert Pietert maar dit terzijde.
 

Het gaat inmiddels weer redelijk met Erik, hij heeft in een interne e-mail zijn excuses aangeboden. Het wachten is nu op reactie van de leider, sponsoren, de drie supporters en de TC. Wordt hopelijk vervolgd..
 

Tsja beste lezers en lezeresjes, ondanks het feit dat Frisia nog ongeslagen is dit kalenderjaar, rommelt het dus weer van alle kanten. Dat neemt overigens niet weg dat Ut Vijfde ondanks een paar zeperds in het najaar van 2016 er bijzonder goed voorstaat (4e positie). Komende zondag neemt Ut Vijfde het op tegen Black Boys 2 (uit) om 11.00 en een week daarop een regelrechte kraker tegen koploper Lemmer 2, thuis om half 11.

Wil jij ook eens op non – actief worden gesteld?? Stuur dan zsm je CV+ motivatiebrief en kleurenfoto naar de redactie van Ut Vijfde en wie weet mag jij eens naaktblowen met ex-keeper Erik Drentebol

 

Ted van Driel

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia