Wedstrijdverslag : Frisia JO9 10 – Zeerobben JO9 5{flickr album=72157681608309336}

Spelers aanwezig: Isra, Mats, Jaro, Casper,  Joël,  Saïd, Max, Tristan, Milan
Afwezig: Veyis was helaas geblesseerd, coach Elky
Coach vandaag: Jacob (vader van Milan)

Algemeen
Frisia start deze wedstrijd als de nummer één in de competitie en de Zeerobben is de nummer twee. Dat moeten haast wel goede ingrediënten zijn voor een stevig robbertje voetbal .

Eerste helft
Vanaf het eerste moment zat de spanning er meteen al in. Het werd meteen  zweten voor het doel van Frisia. Ondanks een paar goede ingrepen van de verdediging weten de Zeerobben toch al te scoren  binnen 2 minuten, 0-1. Hier schrok iedereen van en je zag aan de gezichten dat ze dit zeker niet nog een keer zouden laten gebeuren. Wat we dan zien is weer als vanouds, goede opbouw, snel overspel en een dijk van een verdediging. De Zeerobben komen er niet meer zo snel langs en Frisia creëert kansen. In de 8e, 11e en 12e  minuut komt Frisia bijna op gelijkspel.  Maar het blijkt toch ook dat onze keeper Casper ook alert moest zijn. De Zeerobben doen een paar pogingen tot scoren en Casper weet deze uit het net te houden. Het is dan bijna rust als Frisia nog een paar goede kansen krijgt. De wil om te winnen is duidelijk te zien en te voelen. Wat een spannende eerste helft.

Tweede helft
Vol energie komen de spelers weer het veld op. Dit keer staat Isra op doel en Casper in het veld. Dat de jongens veel energie hebben, blijkt al meteen in de eerste paar minuten. De eerste kansen zijn dan ook voor Frisia, maar Isra hoeft ook geen grassprietjes te tellen. Isra vist drie (!)  keer de bal uit het doel. Frisia had duidelijk de overhand in de tweede helft. Het meeste balbezit voor Frisia en de mooiste combinaties werden tentoongespreid.  Eindelijk in de 27e minuut na een prachtige aanval beland de bal voor de voeten van Mats en die haalt me toch een partijtje uit. Wat een doelpunt! 1-1!!!
Helaas konden de jongens er kort van genieten, want wat er daarna gebeurd. ..Een speler van Zeerobben weet tot twee keer toe door de verdediging heen te breken en komt tot scoren. De 1-2 in de 30e  minuut. Vlak daarna weer twee kansen voor ons. Casper en Joël komen bijna tot scoren in de 33e minuut.  Frisia krijgt opeens veel ruimte en het blijft druk voor het doel van de Zeerobben. De Zeerobben komen niet meer in bezit van de bal. De bal komt maar niet weg voor het doel en Tristan haalt van grote afstand uit in de 34e minuut, 2-2!!! Het blijft tot het einde spannend. De Zeerobben  maken het Isra weer lastig, maar opnieuw redt hij twee ballen uit het net. Saïd krijgt de bal in de 16e minuten en zet de aanval in. De bal wordt even afgepakt, maar Saïd haalt de bal weer op en schiet door de muur van verdedigers heen, keurig in het hoekje van de doel. En zo wint Frisia net op het nippertje met 3-2!

Resultaat
Uitslag                 3-2

Frisia verstevigt zijn nummer 1 positie met deze 3 punten. De Zeerobben zakt een plaatsje naar nummer 3 en de andere club uit Harlingen (FC) staat nu onder Frisia met 3 punten verschil.  Spannende competitie dus.
 
Doelpunten:
 1. Zeerobben (2”)
 2. Mats (27”)
 3. Zeerobben (30”)
2-2 Tristan (34”)
3-2 Saïd (39”)


De aanmoedigingen/opmerkingen vanaf de zijlijn:
 • Pak af. Pak af. Afpakken!
 • Niet elkaar in de weg lopen!!!
 • Ga erachter aan. Schuif er naar toe
 • Paar minuten nog….dan kan hij er nog net even in
 • Ja best. Keurig. Ja super!
 • Nee…nee…nee….Ja..ja…ja
 • Hou die druk erop
 • Broek zakt zowat op mijn knieën hier
 • Schiet maar… hebt wind mee
 • Bizar spannend
 • Schiet maar voor t vaderland

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

 • Contactgegevens
 • Routebeschrijving
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia