Frisia 4 durft over titel te dromen.

Met nog 6 wedstrijden te spelen, een voorsprong van 15 punten, een wedstrijd minder en een doelsaldoverschil met de nummer 2 van 48 doelpunten durven de zelfbenoemde Allstars voorzichtig te denken aan een kampioenschap.

‘Maar zover is het nog lang niet’ aldus aanvoerder Jaap Inberg. ‘Onze groep weet als geen ander dat we van wedstrijd naar wedstrijd moeten leven en niet op de zaken vooruit moeten lopen’. Dat kenmerkt de bescheidenheid van dit bonte ensemble.

Zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen Stiens op het programma. Maar een kampioenschap na dit weekend mag gerust een Houdini-act genoemd worden of het wonder van Stiens of de great escape of iets anders.

Frisia 4 kan namelijk alleen kampioen worden al alles mee zit; concurrent jingjingwirdum moet òf verliezen òf winnen òf gelijkspelen en Frisia moet minimaal een punt halen of helemaal niet. Kortom, het kan alle kanten op.

‘We moeten niet vergeten dat het de laatste weken behoorlijk stroef loopt’, vertelt de troef Milan Stalenhoef met een licht Amstelveense tongval. ‘Zelf sta ik al 90 minuten droog en met een productie van 20 goals in twee wedstrijden gaat het allesbehalve lekker.’

‘Zondag kunnen we het laten zien, we zullen 100% moeten geven en vanaf de eerste minuut scherp zijn, maar dan nog moet alles meezitten.’, vertelt nieuwe aanwinst Tarek Hashemi, die er nog snel aan toevoegt ‘Zonder team zijn we niks’. Tarek heeft in zijn tijd bij Cambuur overduidelijk de mediatraining niet overgeslagen.

Vrijdag traint de groep nog om 19.15 uur, maar deze training is niet toegankelijk voor publiek. Zondag bent u natuurlijk welkom. Om 11.00 uur wordt er afgetrapt in Stiens.

Bij een eventueel kampioenschap zal er een kleine receptie plaatsvinden op de Magere Weide. U bent allen van harte welkom vanaf 14.00 uur.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia