Frisia 1, lacfrisia1883, LSC 1890 1, seizoen 2016-2017

Frisia wint duel der hoogbejaarden maar schiet er niks mee op

Bron : Huis aan Huis - Tekst: Henk Albers / twitter @henkalbers1970 - link naar het artikel : klik hier
Foto's: Anne Waterlander schoot een flink aantal foto’s. Klik hier om deze te bekijken en eventueel te bestellen
.

LEEUWARDEN – De wedstrijd tussen LAC Frisia 1883 en het reeds gedegradeerde LSC 1890 is in een 3-2 zege voor de thuisclub geëindigd.

Frisia, de oudste club van onze provincie, wist zich ondanks de overwinning op de één na oudste niet rechtstreeks te handhaven en is nu veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. 

Wedstrijdverloop

De openingsfase was voor de bezoekers. Met name over links was LSC het meest dreigend. Nog net binnen het kwartier was de eerste mogelijkheid echter voor de thuisclub. Erwin Wenselaar krulde de bal (uit een corner) net voorbij de linker bovenhoek. De ploeg uit Sneek kreeg kort daarop eveneens een kans.
Patrick Zijda zijn afstandspegel werd geblokt door Jelmer Vos. De teams maakten er voorts een aantrekkelijk duel van.

Ondanks de aanvallende intenties bleven echt uitgespeelde kansen lange tijd uit. Vijf minuten voor de pauze maakte Jari Boorsma hands na een aanvallende actie van Tarik Bourakba. De aanvaller van Frisia nam de penalty zelf en faalde niet: 1-0 en tevens ruststand. Zeven minuten na de spelhervatting ontbrak het Zijda, net als in de eerste helft, aan het nodige geluk toen een prima poging werd gekraakt.

Uit de daaropvolgende tegenstoot wist Frisia de marge te verdubbelen. Er zat een flinke lucht van buitenspel aan de treffer van Hidde Pater, maar de arbitrage kende de treffer wel degelijk toe: 2-0. Daarmee was het pleit nog niet beslecht want het venijn bleek ontegenzeggelijk in de staart te zitten. In de 71ste minuut ontsnapten de Leeuwarders aanvankelijk aan de 2-1 nadat doelman Mitchell Timmer zowel Erwin Slik als Floris Bok van scoren had weten te weerhouden. De resterende corner leverde LSC alsnog de aansluitingstreffer op. Slik – nu wel trefzeker – bracht de spanning daarmee helemaal terug in het duel.

Diezelfde Slik werd kort voor het einde van de reguliere speeltijd in de ’16’ van Frisia aan zijn broekje getrokken. Beijert, de scheidsrechter van dienst, wees resoluut naar de stip. Bok verzilverde de strafschop: 2-2. De Leeuwarders pakten ver in de extra tijd toch nog de zege. Hoving tekende voor de 3-2 eindstand.

De driepunter van de ‘Lakskun’ bleek vanwege de uitslagen op de andere velden echter onvoldoende om de nacompetitie te ontlopen. Stadgenoot FVC speelde zich in de laatste speelronde wél veilig. SC Erica, dat zondagmiddag een geweldig pak slaag kreeg, zit in hetzelfde schuitje als Frisia.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia