Frisia JO9-1 Kampioen!!!

Op donderdagavond 18 mei 2017 moest Frisia JO9-1 aantreden tegen Joure JO9-1. De Frisianen hadden aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden. Natuurlijk gingen ze voor de winst, maar voetballen op echt gras is en blijft soms lastig voor Frisia…. een paar weken terug moesten de kleine grote mannen ook op een donderdagavond aantreden op echt gras…Nou, dat viel niet mee! De bal sprong vaker van de voet, de bal stuiterde soms in een keer een andere kant uit, de pass kwam niet altijd aan vanwege het hoge gras, het meenemen van de bal was lastiger, enfin…toen werd er ternauwernood een gelijk spel uit het vuur gesleept. Vanavond moest en zou het anders gaan!

Bij aankomst waren de koppies gespannen en/of er was meer drukte dan normaal te bekennen binnen het kamp van Frisia. Vooral de broek van Marjan deed veel stof opwaaien onder de ouders…Kortom: druk op de Ketel!

Bij aankomst op Sportpark De Hege Simmerdyken en het betreden van het sportveld keken de jongens verheugd naar het mooie groene grasveld, wat een mooi veld! Is dit echt gras? We troffen het, de mat was net gemaaid en gemillimeterd, het leek wel een biljartlaken! Het was mooi weer, dus geen vuiltje aan de lucht.

Frisia was vandaag compleet en dat was te merken, vanaf het begin werd er vol druk gezet op de tegenstander. Het Feyenoord scenario werd uit de kast gehaald en ook in deze wedstrijd stond er al na 1 minuut de 0-1 in de groepsapp. Het was Daan die geen genade kende en onberispelijk scoorde. Joure wist moeilijk met de druk om te gaan en dat leidde al snel tot balverlies waardoor Tetman op rechts door kon gaan. Hij passeerde op snelheid twee spelers van Joure en gaf vanaf de achterlijn direct strak voor op Daan die vrij stond, BAM! In een keer op schoen, 0-2 stond er na 3 minuten in de groepsapp. Daan bleef in deze flow doorgaan en scoorde in de 6e minuut alweer de 0-3 na een goede actie van Tetman door het centrum van de verdediging. Joure had zijn handen vol aan de voorhoede van Frisia JO9-1. Wat een ontketende start!

De leiders, Jan Willem en Wiebo konden na 6 minuten al gerust ademhalen, dit komt goed! Ook Roeland was natuurlijk van de partij in de kampioenswedstrijd en droeg zijn steentje bij bij het coachen. De wedstrijd ging in een moordend tempo verder, want in de 10e minuut was het Tetman die de bal voorin kreeg, vervolgens een speler uitkapte met rechts, een speler een panna gaf met links, een speler met een sleepbeweging op het verkeerde been zette en daarna de keeper verschalkte met een schot in de verre hoek 0-4! De druk was van de ketel wat helaas resulteerde in een tegengoal, jammer! Tijs kon hier totaal niks aan doen. Een goede goal van Joure die via de counter af en toe gevaarlijk werd. Joure probeerde het spel van Frisia te ontregelen met fikse tackels, zo moest Abran een keer naar de kant, maar de kleine grote mannen lieten zich hierdoor niet uit het spel halen.

Achterin stond het als een huis met Abran, Sacha en Jurre die vochten als leeuwen en voor elke bal gingen. Goed verdedigen is ook een kunst, klasse mannen!

De verzorgde opbouw van deze heren resulteerde in aanvallende mogelijkheden, breedtespel werd gecombineerd met diepteballen over de zijkanten. Ashraf en Marouan waren sterk in de dribbel en gaven prachtige steekpasses op de voorhoedespelers. Ze lieten zien waarom ze als middenvelder goed uit de verf komen. Onze keeper Tijs had weinig te doen, maar de keren dat Joure via de counter in een 1 tegen 1 situatie kwam wist Tijs het doel schoon te houden, hij stond er, TOP!

RUST

Frisia mocht aftrappen. Wat volgde was direct een dieptepass op Tetman. De verdediging van Joure stond te slapen en Tetman kwam alleen op de keeper af, 1-5 werd er in de groepsapp genoteerd. Na een doelpunt word er altijd weer afgetrapt, dus nu ook….dit resulteerde in een soortgelijke situatie en weer was het Tetman die er als de kippen bij was en de 1-6 liet noteren in de groepsapp. Joure geloofde er duidelijk niet meer in. Er werd al gescandeerd “we worden kampioen!” Dit kon natuurlijk ook niet meer mis gaan, maar de wedstrijd was nog niet voorbij en Joure maakte van de euforie gebruik door de 2-6 in de groepsapp aan te laten tekenen. De leiding greep in en schudde de boys van Frisia wakker. Frisia ging hierdoor weer beter voetballen. Een tackel op Daan werd gezien door de goed leidende scheidsrechters. Ja, we hadden er twee vandaag. Een vrije trap volgde…afspraken zijn duidelijk gemaakt binnen het team, dus Marouan neemt hem. De ouders, vooral een trotse Annie, zag hoe haar zoon de bal fantastisch langs de verdedigers en de keeper van Joure in de kruising krulde, een prachtige goal (2-7)! En het mooie is, het staat op film Annie! Joure wist niks meer tegen het verdedigende bolwerk van Frisia in te brengen, alles was voor Frisia. De hardwerkende Sacha en Jurre hielden het achterin dicht. Abran ging zich als scorende verdedigers meer met de aanval bemoeien, scoren in een kampioenswedstrijd, mooi man! Een corner van Daan werd weggewerkt door Joure, Abran hield het overzicht speelde de vrijstaande Daan weer in. Daan gaf de bal direct voor en bij de 2e paal stond Ashraf compleet vrij om de bal tegen het net te werken, 2-8 werd er genoteerd in de groepsapp. De wedstrijd was bijna ten einde, maar Abran wist er met een afstandsschot, die van richting werd veranderd, nog 2-9 van te maken. De scheids floot af en het kampioenschap was een feit!

Frisia JO9-1 is ongeslagen kampioen!!!

Er werden nog penalty’s genomen, maar veel gingen hard over. Er was 1 penalty die ik moet benoemen, de penalty van onze keeper Tijs. Hij schoot de bal kei en de keihard onderkant lat in de goal, BOEM!

De grote kleine mannen kregen een reuze chocolade medaille uitgereikt en ze werden natgemaakt met kinderchampagne door Jan Willem.

Goed geregeld!

 

Boven (vlnr): Jan Willem Knol, Wiebo Cats en Roeland van der Ploeg

Onder (vlnr): Tetman de Graaf, Jurre Knol, Tijs Flisijn (k), Ashraf El Hamdaoui, Marouan Bgelgharbi, Abran Kooistra, Sacha van Brummelen en Daan Cats.

Nog een paar toernooitjes spelen en gaan voor het succes en dan is dit seizoen alweer voorbij.

Ik wil iedereen bedanken die betrokken is geweest bij het behalen van dit kampioenschap: leiders, trainers, papa’s en mama’s,

 

“Van Harte Gefeliciteerd met dit verdiende kampioenschap!”

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia