Cor Bakker Kika toernooi 'd Olde Veste'54 - JO15-1

Zaterdag 3 juni 2017

Cor Bakker Kika toernooi 'd Olde Veste'54 - JO15-1 eindigt op een vierde plaats van de 16 deelnemers

{flickr album=72157684565177906}

Poule 2

SDV Barneveld, ACV, Frisia en HVV Hollandia had vrijdag afgezegd.

 

Poulewedstrijden:

SDV Barneveld JO15-1 - Frisia JO15-1 (3-0) 

Het begin van het toernooi was veelbelovend. Het spel was in de eerste wedstrijd flitsend, stralend en doeltreffend. SDV Barneveld had de eerste helft niets in te brengen. Duur van de helften was 12 minuten dus je moest snel en direct handelen. SDV Barneveld kon weinig inbrengen en keek al na 6 minuten spelen op een 0-2 achsterstand. Het waren Stefan en Jim die de doelpunten voor hun rekening namen.  Kort voor rust scoorde Jan Karel de 0-3. De tweede helft lieten de Frisianen de Barnevelders teveel ruimte, maar deze gingen slordig met de kansen om. Eindstand 0-3. Een goed begin is het halve werk.

Frisia JO15-1 - ACV JO15-1 (1-1)  (Frisia wns voor plaats 1 in de poule)

Deze wedstrijd moest uitmaken wie de eerste plaats in de poule zou pakken. ACV had namelijk SDV Barneveld ook met 3-0 verslagen, zodat er bij een gelijkspel sprake was van een gelijke stand en dus penalties nemen. In de strijd om plaats één gingen beide partijen er vol tegenaan. Lang zag het er naar uit dat er niet gescoord zou worden, maar ACV scoorde kort voor tijd de 0-1. De Leeuwarders  speelden uiteindelijk in de slotseconden met 1-1 gelijk. Het was Jan Karel die goed vrijgespeeld werd en geen moment twijfelde;1-1. We mochten door dit resultaat penalty schieten. Dat werd uiteindelijk gewonnen door de Frisianen waardoor het mocht uitkomen tegen ONS Boso Sneek  de nummer 2 uit poule 1.

Frisia JO15-1 - ONS Boso JO15-1 (Frisia wns)

Frisia was in de kwartfinale tegen de nummer 2 uit poule 1 slordig met de kansen. Het had enorme kansen nodig, maar scoorde hier niet uit. ONS Boso kon wat plaagstootjes doen maar de paar kansen gingen er ook niet in. 0-0 eindstand en jawel weer penalty schieten. Ook deze penaltyreeks werd door de Frisianen gewonnen ook te meer dat keeper Julius eindelijk een bal eruit wist te ranselen. Resultaat was nu de halve finale tegen Be Quick'28 uit Zwolle. 

Frisia JO15-1 - Be Quick'28 JO15-1 (2-2) (Frisia verliest na strafschoppen) 

Beide teams hadden inmiddels een reputatie van penaly killers opgebouwd. Lang zag het er in de wedstrijd niet naar uit dat de Frisianen van een 0-2 achterstand zouden terugkomen. Binnen vier minuten staat Frisia met een 0-2 score achter. Er klaarblijkelijk wat zand in de motor, want het was onthutsend slecht!. Maar op de één of andere manier ging de motor toch lopen en kwamen de Frisianen terug op 1-2. Een bekeken afmaker van Fernando op aangeven van Given betekende de 1-2. De koek was nog niet op want kort voor tijd weet Remco uit een goed genomen vrije trap van Denian achterwaarts in te koppen strak in de linkerkruising; 2-2. Een beauty! Resultaat en daar gaan we weer penalty schieten om de finaleplaats. Hierin was Be Quick'28 de gelukkige en mochten de Frisianen om plaatsen 3 en 4 spelen tegen stad -en competitiegenoot Blauw wit'34.

Blauw wit'34 JO15-1 - Frisia JO15-1 (0-0)  (Frisia verliest na strafschoppen)

De wedstrijd tegen Blauw wit'34 had beter meteen in strafschoppen kunnen worden afgedaan, want er was weinig te genieten. Tevens werden we door het uitlopen van de penalty's op een achteraf veld gezet waar we normaliter voor plaats 3 en 4 op veld 2 (kunstgras mochten spelen). De eindstand werd dan ook 0-0 en penalty schieten moesten de uitkomst brengen. Blauw wit won dan eindelijk eens van de Frisianen en mochten met plaats 3 tevreden zijn en de Frisianen sloten hun seizoen af met een vierde plaats.

GVAV Rapiditas JO15-1 

Competitiegenoot GVAV Rapiditas werd de toernooi kampioen doormet 0-2 te winnen Be Quick'28.
 

Eind goed al goed

Een fantastisch seizoen met een team dat de mix bezitten van techniek, inzicht, mentaliteit, inzet en fysiek.

Een team dat mekaar accepteerde en die met elkaar door het vuur gingen. Mooi om te zien hoe eerste en tweede jaar met elkaar omgingen, geen groepjesvorming. Met zun allen dat bleek ook wel in de competitie en buiten het voetbal.

De scheidende speler Given bedankt voor het spelen bij Frisia en veel succes bij SC Cambuur. De spelers die overgaan naar JO17 wensen we veel succes en een sportief seizoen.

De spelers die blijven zien we alweer dinsdag 6 juni 2017 terug op de eerste training van de nieuwe JO15-1 selectie.

Ouders, familie, kennissen , vrienden, supporters en wie dan ook enorm bedankt voor jullie bijdrage en steun in seizoen 2016-2017.

Fijne vakantie alvast toegewenst.

 

L.A.C."Frisia 1883" JO15-1

Begeleidingsstaf

Trainer Dennis

Leiders: Fimme en Roman

 

 

 

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia