Kampioenschap van Leeuwarden - 2e plaats

Maandag 22 en 29 mei 2017

Kampioenschap van Leeuwarden - 2e plaats

 

Poule A

Frisia JO15-1, FVC JO15-1, SC Stiens JO15-1, SC Leovardia JO15-1

Poule B

Frisia JO15-2, SC Cambuur JO15, Blauw wit JO15-1, Leeuw. Zwaluwen JO15-1

 

Poulewedstrijden:

Frisia JO15-1 - FVC JO15-1 (2-0) 

Het begin was goed en werd FVC verslagen met 2-0. Er werd alleen nog wat slordig omgegaan met de kansen, want FVC kwam er weinig aan te pas. Given opende de score 1-0 en huurling Zakaria maakte de 2-0.

SC Leovardia JO15-1 - Frisia JO15-1 (0-3) 

Deze wedstrijd werd getypeerd als beleving, plezier en doeltreffend. Met veel swung werd Leovardia van begin af aan met de rug tegen de muur gezet. Het team straalde weinig vertrouwen uit en werd aan alle kanten voorbij gelopen. Een paar plaagstootjes was wat ze tegen over het overtreffende veldspel van de Frisianen konden neerzetten.

Het ging op den duur zo snel dat de 0-1, 0-2 en 0-3 konden worden genoteerd. De 0-1 was een goed genomen corner van Jim op Fernando en de 0-2 kwam door een schitterende uithaal van Leon in de kruising. De 0-3 is zoek maar wel gemaakt. De 0-3 ook door Leon op goed aangeven van Denian. Met deze zege was de halve finale al bereikt. De laatste poule wedstrijd was tegen SC Stiens en deze werd simpel met 3-0 gewonnen door doelpunten van Fernando, Denian en Given. Plaats 1 in de poule met in de halve finale op maandag 29 mei Blauw wit'34.

Frisia JO15-1 - Blauw wit'34 JO15-1 (0-0)  frisia wns 

Deze wedstrijd was van beide kanten niet hoogstaand. Frisia had wel het betere veldspel en de kansen, maar ging slordig om met zijn kansen. Blauw wit loerde op de counter, maar kon er ook niet veel tegenover stellen. De wedstrijd kabbelde voort en uiteindelijk eindigde deze in een 0-0 gelijkspel. Penalty's  moesten uitmaken wie de finale zou bereiken. Stefan, Denian, Given, Fernando en Leon namen de penalty perfect , maar Blauw wit wist er eentje in de reeks te missen. Frisia door naar de finale tegen SC Cambuur die wonnen van FVC met 0-2.

Frisia JO15-1  - SC Cambuur JO15-1 (0-0) SC Cambuur wns 

Frisia was in de finalewedstrijden tegen kampioen 2e divisie D tevens competitiegenoot niet de mindere ploeg in de finale, maar wist niet te scoren. Eindstand 0-0. SC Cambuur kon ook maar niet tot scoren komen waardoor beide teams het met penalty schieten moesten uitmaken. Waarschijnlijk waren de Frisianen wat minder geconcentreerd, want SC Cambuur nam net iets secuurder de penalty's 3-4 en behaalde het kampioenschap van Leeuwarden. De dubbel dus , maar de Frisianen mochten met een tweede plaats tevreden zijn. Na 3 jaar het kampioenschap van Leeuwarden te hebben gewonnen moest JO15-1 nu met opgeheven hoofd toezien hoe Cambuur de beker ontving.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia