Frisia wint Sonnenscheincup Marlow


 

Frisia JO13-2 en JO13-3 zijn ook dit jaar weer afgereisd naar Marlow in het voormalige Oost-Duitsland. Dit benefiet-toernooi voor de kinderen van Tsjernobyl is inmiddels al weer een lange traditie bij Frisia.

Ter plaatse aangekomen is, ter vervanging van een afwezig team uit Berlijn, een derde Frisia team gevormd. Veel voetbal dus, naast veel groenten, fruit en slaap (dat zeggen we thuis ten minste).
Ondanks de regen en het echte gras/modder hebben alle 3 teams de finalepoule bereikt.
Hoezo alleen mooi-weer voetballers bij Frisia?

 

Plaatsen voor de finaleronde is natuurlijk al een hele prestatie bij dit internationale toernooi met teams uit Duitsland, Polen, Denemarken, Zweden en Nederland. Hier bleef het echter niet bij. Het extra team wist niet alleen de finale te bereiken, het wist deze zelfs te winnen. Een Nederlands team dat een finale wint, en dat ook nog in Duitsland! Internationale verbazing, die zelfs de Duitse krant heeft gehaald.

 

Naast sportief succes hebben we natuurlijk ook de opbrengst van de cupcake actie overhandigd. Het zal duidelijk zijn dat dit enorm wordt gewaardeerd. Dit komt volledig ten goede aan een vakantie voor kinderen uit Tsjernobyl, die nog altijd last hebben van de kernramp uit het verleden.

 

Dubbel succes dus!!

 

Oh ja, de bokaal krijgt natuurlijk een mooi plaatsje bij Frisia.

Foto's : Chrystal van Schravendijk

{flickr album=72157685895412925}

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia