Verslag Frisia zaterdag 1 – v.v. Blija 1

Zaterdag 21 september 2019


Afgelopen zaterdag stond de eerste competitie wedstrijd thuis tegen v.v. Blija op het programma. Voor het eerst in de rijke historie van Frisia een zaterdag team op de been en dus ook een compleet nieuw team. Dat is natuurlijk even wennen aan elkaar, maar na 5 weken voorbereiding is daar al niet veel meer van te merken.
 
Opstelling Frisia:
 
Martin Westerhof, Rick Kuipers, Edwin de Vries, Patrick Zijlstra, Jeffrey Timmer, Jordy Heins, Jan Dirk Faber, Jordy Hoekema, Dennis Elzinga, Patrick Hoving en Karim Hazimi.
 
Wissels: Mark den Hartog, Marten Bakker en Joris Wubbeling
 
Opstelling v.v. Blija:
 
Ulbe had nummer 10, verder geen idee.
 
Na even inlopen en een positiespel van drie kwartier konden we eindelijk los.
 
Vandaag moest onze trainer Marten Westerhof op de goal beginnen. Onze eerste keeper, Albert Kobus (altijd leuk, mensen met 2 voornamen), was namelijk geschorst. Hij dacht dat hij al geschorst was voor de bekerwedstrijd tegen Twijzel maar dat was dus niet zo. Toen moest Dennis op de goal terwijl Albert dus gewoon had kunnen keepen. Gelijk ook de reden dat we niet door zijn in de beker. Moet gezegd, Martin keepte prima. Die wereldgoal van Blija had niemand tegen gehouden.
 
Frisia begon slordig, maar desondanks had het wel veldoverwicht. V.v. Blija begon vol energie aan de wedstrijd en zaten er bovenop, hier had vooral rasvoetballer Jordy Hoekema het moeilijk mee, maar hij gooide het zelf op ‘ik hew papbenen vandaag’. Jordy komt dan ook verder niet meer in het verslag voor.
 
In de 20e minuut komt Frisia op een verdiende 1-0 voorsprong. Het is Patrick Hoving die beheerst binnen schiet na goed doorgaan van Karim Hazimi. Een kwartier later schiet gelegenheidsback Jeffrey Timmer Frisia naar 2-0. Eigenlijk weet niemand wat nou de exacte positie van Jeffrey is. In de laatste 5 weken heeft hij op de back, laatste man, rechtsbuiten en op ‘6’ gespeeld. Altijd handig zo’n jongen in je selectie.
 
Na een slechte 1e helft toch met een 2-0 voorsprong aan de thee. Prima.
 
Na de thee 2 frisse wissels het veld in. Karim en Dennis bleven achter en werden vervangen door Mark en Joris. Mark den Hartog overigens, had al 3 weken geen bal meer aangeraakt vanwege een vakantie naar Canada. Na 25 seconden en 2 balcontacten verder had hij zijn eerste doelpunt alweer te pakken en bewees hiermee dus dat trainen echt compleet zinloos is maar het nou eenmaal moet, omdat je anders niet speelt.
 
3-0 dus. Hiermee was ook het verzet van v.v. Blija compleet gebroken en konden de Frisianen gemakkelijk uitlopen naar een riante 7-1 overwinning. De tweede helft werd er heel behoorlijk gevoetbald. Mark maakte vlak na zijn 1e ook zijn 2e, Jan Dirk maakte er 5-0 van, Joris 6-1 en de mooiste van de middag werd gescoord door Patrick Hoving. Vanaf een meter of 20 zag Patrick de keeper iets te ver van zijn goal staan en curvde de bal prachtig onhoudbaar voor de keeper in de rechter bovenhoek.
 
Toen vonden alle partijen het wel prima en kon worden geproost op de eerste overwinning.
Volgende week wacht kampioenskandidaat v.v. Beetgum op sportpark it Bosk.
 
Hovingdoelpuntenmeter: 123/150 +2
 
Tot de volgende week!
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia