Wedstrijdverslag Frisia - sss

Zaterdag 9 november 2019 stond de wedstrijd tegen sss uit Marssum op het programma. Er kan gesproken worden van een derby aangezien bij sss veel oud Frisianen voetballen, veel jongens kennen elkaar dus. Voor de Frisianen was de wedstrijd extra belangrijk aangezien ze voor de eerste keer in de geschiedenis van het zaterdagvoetbal bij Frisia een periode konden pakken.

Opstelling: Kobus, Frank, Zijlstra, Bakker, Edwin, Hoekema, Jordi, Jan-Dirk, Mollema, Hoving, Dennis.
Wissels: Timmer, Karim, Rick

Frisia begon scherp aan de wedstrijd. Na het gelijke spel van vorige week hadden ze wat goed te maken. Er lag behoorlijk wat ruimte achter de verdediging van sss en hier werd goed gebruik van gemaakt met de snelheid van Dennis. Na een goede steekpass kon hij de bal net niet goed meenemen. Even later was het wel raak. Na een goede steekpass van Jan-Dirk  stond Dennis oog in oog met de keeper en schoot de bal in de linkerbovenhoek. Kort daarna was het weer Dennis die de 2-0 kon binnenschieten. Zo stonden de Frisianen binnen 15 minuten 2-0 voor. Daarna volgden er nog een aantal kansen van Frisia waaronder Mollema die na een voorzet van Dennis de bal voor het inschieten had, maar de bal vanaf de 5 meter niet binnen wist te schieten. Helaas resulteerde de kansen niet in een doelpunt. Vlak voor rust was het echter sss dat tot scoren kwam. Na ongelukkig balverlies op het middenveld en ongelukkig uitverdedigen viel de bal zo voor de voeten van Dennis Schuurman die de 2-1 kon binnenschieten.

De tweede helft zette sss iets meer druk en zakte Frisia wat in. Maar echt gevaarlijk werden de mannen uit Marssum niet. Uiteindelijk was het dan toch Frisia die in de 76e minuut op een 3-1 voorsprong kwam. Een voorzet van Edwin schoot door naar de 2e paal waar Hoving de bal op pikt en de bal binnen schiet. Aan het eind van de wedstrijd werd het ook nog 4-1, na een mooi balletje van Jordi Heins stond Mollema oog in oog met de doelman en maakte het af met een mooi stiftje. 

Al met al was het een mooie pot voetbal waarin een kwalitatief beter Frisia wist te winnen van een hard werkend sss. Op deze manier wist Frisia geschiedenis te schrijven door de eerste periode te winnen. Ook voor het publiek dat in grote getale aanwezig was, was het een aantrekkelijke wedstrijd. Dit was veruit de drukst bezochte wedstrijd tot nu toe.

Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig in de kantine waar beide ploegen er een mooi feest van maakten.

Volgende week hebben de mannen van Frisia een vrij weekend. Een mooie gelegenheid voor een teamuitje. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 23 november om 17:00 tegen Marrum op de Magere Weide. Iedereen is dan weer van harte welkom.
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia