Wedstrijdverslag Frisia zaterdag 1 - Marrum 1

Zaterdag 23 november 2019 speelden we dit keer om 17.15 uur tegen Marrum 1. Een kwartiertje later dan normaal in verband met de vele wedstrijden die voorafgaand aan onze wedstrijd werden gespeeld. Deze wedstrijden hadden niet alleen invloed op het aanvangstijdstip maar ook op de bezetting van de kleedkamers. Zo waren de kleedkamers van ons en onze tegenstander nog bezet. Met wat meedenken van Frisia JO-17 werd dit probleem voor ons opgelost, maar zo zag ik de mannen van Marrum om 16.45 uur nog steeds wachten in de gang. Onze excuses hiervoor, dit hoort niet zo te gaan. Hopelijk wordt dit de aankomende weken opgelost, want dit was niet de eerste keer dat dit het geval was. In overleg met de scheidsrechter werd het aanvangstijdstip daarom 17.30 uur zodat ook Marrum genoeg tijd had voor de warming-up.

Marrum die de afgelopen vier wedstrijden allemaal won, bleek over een aardige ploeg te beschikken. Handige jongens voorin en snelle jongens op het middenveld. Frisia had op het begin daarom toch wat moeite met het spel van Marrum. Halverwege de wedstrijd komt Frisia dan toch beter in de wedstrijd waarbij Patrick Hoving weer een doelpunt mag bijschrijven. Uit een afgeslagen corner wordt de bal opnieuw de zestienmeter ingebracht waarna Jan-Dirk de bal speelt op Patrick die het knap afmaakt. Frisia speelde na dit doelpunt een aantal minuten prima en kreeg wat kleine mogelijkheden door middel van afstandsschoten om op 2-0 te komen. Waar Jordy Hoekema al deze ballen in de warming-up nog feilloos binnenschoot, zo ongelukkig was hij met deze afstandsschoten. Misschien volgende keer met links proberen Jordy.

Uit het niets komt Marrum dan toch op 1-1. Een bal wordt van achteren door Marrum naar voren gespeeld en lijkt onderschept te worden door Jeffrey. Deze raakt de bal echter zeer ongelukkig en zo wordt de bal verlengd voor de snelle spits van Marrum. Het centrale duo is even uit positie en zo kan de nummer 9 van Marrum alleen op Kobus aflopen waarna hij de 1-1 maakt.

Er ontstaan wat irritaties in het veld onder de Frisianen nu het allemaal wat moeizamer gaat. Er wordt te veel gepraat onder elkaar op een verkeerde manier en dan wordt het voor rust ook nog 1-2 voor Marrum. Een goede aanval vanuit achteren wordt beheerst afgerond door een speler van Marrum. Met veel onmin wordt dan in de rust ook de kleedkamer opgezocht.

In de rust wordt er één wissel doorgevoerd. Die ietwat gehavende Marten Bakker wordt vervangen door Frank Stelpstra. Voor een sommige werd het allemaal even wat te veel en moest er stoom worden afgeblazen, laten we dit volgende keer niet meer doen. De tweede helft speelt Frisia nog steeds niet echt goed, maar er wordt wel hard gewerkt voor elkaar. Dit resulteert dan ook in het begin van de tweede helft in de 2-2. De net ingevallen Willem Mollema omspeelt zijn directe tegenstander op zijn karakteristieke wijze, waarna hij een goede voorzet aflevert op Patrick Hoving. Deze neemt de bal één keer aan op de borst en jaagt hem daarna in de kruising.

Marrum komt er in de tweede helft nog nauwelijks uit en de voorsprong voor Frisia lijkt er dan toch wel aan te komen. Dan pakt de ingevallen Frank Stelpstra zijn tweede gele kaart voor een lichte overtreding op het middenveld. Ik denk dat de scheidsrechter niet helemaal doorhad dat dit zijn tweede was en zo mocht Frank in de 75ste minuut gaan douchen. Jammer dat de scheids niet erg consequent was in het geven van kaarten. Zo werd Dennis Elzinga in de eerste minuut op harde wijze van achteren op zijn enkels geraakt, waar geel minsten op zijn plek was geweest.

Hierna ontstond een open wedstrijd waar Frisia en zowel Marrum er nog met de winst vandoor konden gaan. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een eindstand van 2-2. Al met al een terechte uitslag. Zo blijft Frisia nog steeds ongeslagen bovenaan deze competitie maar ziet het de concurrentie wel punten inlopen.
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia