Wedstrijdverslag WWS - L.A.C. Frisia 1883 zaterdag 1

Zaterdag 30 -11-2019
 
Op zaterdag 30 november stond er weer een wedstrijd op papier voor de mannen van L.A.C. Frisia 1883 zaterdag 1. Nog steeds waren spelers geblesseerd en was Frank Jan Stelpstra geschorst nadat hij vorige week 2x geel kreeg en daarmee ontzettend het team in de steek liet.

Opstelling: Martin, Rick, Zijl, Bakker, Edje, Heins, Timmer, Hoekema, Karim, Hoving, Mollema
Wissels: Den Hartog, Mourits, Dikkie
 
De selectie vertrok nadat het eerst op de foto is geweest met een paar zwarte pieten, rond een uur of 1 vanaf Frisia richting Wirdum, Wytgaard of Swichum. We kunnen wel zo eerlijk zijn dat bijna niemand van de selectie wist in welk dorp we nou precies onze wedstrijd moesten gaan spelen. WWS was onze tegenstander voor vandaag en dat zou op papier eigenlijk niet voor heel veel problemen moeten zorgen. Maar zoals gewoonlijk moesten Frisia trainers Tobias en Martin (die vandaag op goal stond) weer hun stinkende best doen om voldoende spelers op de been te krijgen voor deze wedstrijd. Waar Mark Den Hartog onze enige wissel zou zijn terwijl hij al weken geblesseerd is, lukte het Dikkie om Sinterklaas te bellen en te vragen of de goedheiligman iets later op de middag langs kon komen zodat hij toch zijn straf uit kon zitten (eerste helft wissel). Naast deze twee wissels wilde Jim Mourits (Speler van JO19-2) ook wel bij ons aansluiten. Zo kon de selectie toch met 3 wissels de lange reis maken richting Wirdum, Wytgaard of Swichum. Onderweg werd er nog wat overlegd over waar we nou precies moesten zijn.

Eenmaal aangekomen op het complex in, jawel Wirdum!!, inspecteren zoals altijd Timmer en Hoving even het veld. Mwa.. voor deze tijd van het jaar ligt het er nog redelijk bij zei Hoving. De W-up moest afgelegd worden op veld 2 omdat er op het hoofdveld nog een wedstrijd bezig was. Veld 2 was eigenlijk een veld dat wanneer je een bal laag inspeelt, dat deze nog op zak hoogte aankomt bij je medespeler. Na dat Bakker een paar keer zijn lies verrekt had op dit fantastische veld mochten de spelers naar binnen om zich klaar te maken voor de wedstrijd.

De wedstrijd begon gelijk met wel wat overwicht voor Frisia. Grote kansen waren er in de eerste minuten niet echt omdat toch iedereen wel bezig was om fatsoenlijk de bal aan te kunnen nemen en proberen om niet uit te glijden. Wederom was Frisia bij vlagen ontzettend slordig en maakten het elkaar soms erg moeilijk. Omdat er geen scorebord was bij WWS heb ik geen idee in welke minuut Hoekema zijn goal maakte. Uit een corner van Karim werd de bal weggewerkt door een speler van WWS, waar Hoekema op rand 16 stond en echt ongelofelijk hard de bal uit de lucht op de pantoffel nam.

GOAAAAAAAALLLLLL!!!! 0-1.

Waar Mollema ontzettend blij was dat we redelijk vroeg op voorsprong kwamen, stonden we binnen no- time 2-1 achter. De 1-1 viel na weer een wilde trap van WWS naar voren richting de spits die op elke bal liep. Waar Bakker eigenlijk onze slager is, lukte het de spits van WWS toch om Bakker voorbij te gaan en de bal voor te geven Goal 1-1. Enkele minuten later werd de bal verspild op eigen helft en kon WWS weer lekker counteren.  Waar de bal werd voorgegeven bedacht Bakker zich niet en maakte zo zijn allermooiste eigen goal. Goal 2-1. Het is moeilijk om wat over het veldspel te zeggen omdat we eigenlijk niet echt op een veld speelden. Het ijs in de Elfstedenhal in Leeuwarden is minder glad. Vlak voor rust hield de keeper van WWS de bal even lekker aan de voet, zonder dat deze in de gaten had dat Mollema ook nog steeds boven de 30 razendsnel kan zijn. Mollema bedacht zich niet en gaf druk op de keeper die Mollema dus veel te laat aan zag komen. Op het moment dat de keeper van WWS de bal uit wilde trappen zat Mol er al tussen en kon zo het schot van de keeper blokken.

De bal vloog hoog het doel in, GOAAAALLLLLLL!!!!!!!! 2-2.

Waar de nummer 8 Van WWS toch wat moeite had met het feit dat wij wat geluk hadden bij de goals, wat hij ons dus ook de hele wedstrijd zou gaan vertellen, gingen we met een 2-2 tussenstand rusten. 1 wissel vond plaats in de rust, Dikkie kwam erin voor Karim. In de tweede helft zag het voetbal er een stukje beter uit en hadden de spelers van Frisia er alle vertrouwen in om hier met 3 punten weg te gaan. Het spel ging wat over en weer en kregen beide ploegen wat hun mogelijkheden. Zijl was er wel wat klaar mee en dacht dat hij zelf maar het verschil moest maken. Zo begon Zijl aan een lange rush over de rechterkant van het veld. Hij verloor de bal rechts in de hoek vlakbij het doel van WWS daar knokte Zijl door en veroverde de bal weer terug en zoals Zijl zei gaf hij de bal blind voor over de grond en kon deze worden binnen gelopen door Hoving.

GOAAAAAALLLLLL!!!!! 2-3.

Dit was mooi voor Hoving want dit was zijn eerste goede balcontact van de wedstrijd. Waar WWS er toch stiekem wel wat in geloofde om een punt te pakken trapten zij de bal wat op goed geluk naar voren om nog tot kansen te komen. Verder dan afstandsschoten kwam de ploeg echter niet. In de 85e minuut (zei Hoving zelf) werd de wedstrijd beslist door Hoving, die de bal vanaf 11 meter binnen mocht schieten na dat hij zelf als een soort slagboom in slow motion naar de grond ging op het moment dat de keeper hem vloerde. Terechte penal en Hoving schoot zijn 11e in de competitie binnen.

GOAAALLLLLL!!!!! 2-4.

Dan zou je denken dat het wel klaar is! Enkele minuten later kopte WWS van uit een corner de bal tegen de touwen. Goal 3-4.  Met nog enkele minuten te gaan werd het zelfs nog een beetje spannend. Waar invaller Den Hartog toch zonder pijn nog heeft kunnen spelen had hij ongelofelijk veel ruzie met de bal! Den Hartog had toch zeker een doelpuntje kunnen maken als de bal niet elke keer 4 meter van zijn voet schoot. Jim Mourits heeft als invaller ook zeker zijn steentje bijgedragen en gezorgd voor de controle op het middenveld. Nogmaals bedankt dat je bij ons wilde aansluiten vandaag! Godzijdank floot de scheids af en konden we de 3 punten meenemen na een zwaarbevochten wedstrijd.

Volgende week speelt zaterdag 1 weer thuis tegen Holwerd, tot dan!!
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia