Wedstrijdverslag Frisia Zaterdag 1 – VV Holwerd 1

Afgelopen gister stond de kraker tegen VV Holwerd op het programma. Aangezien we nog nooit van  Holwerd hebben gewonnen en ze afgelopen weekend gelijk speelden tegen Lions waren we gewaarschuwd. In verband met de afwezigheid van onze beide keepers, stond vandaag Mark den Hartog de goal. In de kleedkamer was er discussie of er zou worden afgerond tijdens de warming-up, laten we onze tegenstander direct weten dat hij niet kan keepen of stellen we dat uit tot in de wedstrijd. Er werd besloten dat VV Holwerd dat lekker zelf mocht ondervinden.
 
Opstelling:
Mark (keeper)
Frank Jan, Bakker, Edwin, Dennis
Jordy H, Jeffrey,Jordi
Mollema, Hoving, Dikkie
 
Wissels: Karim, Zijl , Joris, Rick.
 
Voor de verandering won aanvoerder Jordi eens de toss en mochten we daadwerkelijk zelf kiezen hoe we de wedstrijd begonnen. Uiteraard kozen we voor het spelen richting de kantine in de tweede helft, zoals Cambuur richting de MI-side speelt.
Op de bank was men nog bezig met het scorebord juist instellen, terwijl de bal al voor de eerste keer in het netje lag. Nadat rechtsback Frank Jan opstoomde aan de rechterkant kwam er een voorzet richting Jordi, iedereen dacht dat Jordi zelf zou afwerken, maar na een briljant balletje achter het standbeen wist Patrick Hoving af te ronden op leeg goal. 1-0 na twee minuten!
Verzorgster Jitske stond perplex omdat het zicht beperkt werd door beide trainers. Het duurde een paar minuten voor de wissels haar overtuigden dat het toch echt 1-0 was.
Een paar minuten na de goal volgt er een vervelende botsing tussen Mollema en de keeper van Holwerd, laatstgenoemde was dusdanig geblesseerd dat hij van het veld moest worden gedragen.
Hopelijk valt de blessure mee en kan de keeper snel weer onder de lat staan, maar feit is nu wel dat er bij beide teams een veldspeler in de goal staat.
Na een twee tegen één situatie waarbij Hoekema de bal zonder liefde veel te diep legt, wist Mollema met gevaar voor eigen leven, de bal via de keeper met z’n grote teen over de doellijn te krijgen.

2-0.

Daarna probeerde Holwerd nog een aansluitingstreffer te maken, dit resulteerde in een aantal ongevaarlijke diepe ballen. Deze waren een makkelijke prooi voor onze achterhoede.
Vlak voor rust zette Frisia nog even aan en dit resulteerde in een prachtige aanval via meerdere schijven met als eindstation Jordy Hoekema die, na een schaar, de uitkomende keeper verschalkte met een stiftje.
 
3-0 is de ruststand.
 
Beide teams kwamen de rust uit zoals de stand deed vermoeden, Frisia controleerde de wedstrijd terwijl Holwerd vooral bezig was met het beperken van het aantal tegengoals.
Na een voorzet van rechts en een snoeiharde kopbal van Mollema, van een meter of drie, volgt er een geweldige reflex van de keeper (veldspeler) van Holwerd. Na een ovatie van supporters en spelers werd de wedstrijd hervat.
Na tien minuten in de tweede helft kwam er een dubbele wissel bij Frisia, Joris werd ingebracht voor Timmer en Zijl kwam er in voor Bakker.
Het overwicht van Frisia werd groter en groter en voor Holwerd was het uithouden tot het eindsignaal.
 
 
 
Na een voorzet van Mollema kwam de bal via Joris bij Jordi, die alle tijd had om de bal in een hoekje te plaatsen. 4-0 wedstrijd beslist, nu is het zaak voor Frisia om te werken aan het doelsaldo.
De 5, 6 en 7-0 waren alle drie uitgespeelde goals na goed positiespel van Frisia. Doelpuntenmakers: Joris (nog twee goals verwijderd van z’n tweede ster), Dikkie en Mollema.
Na een lange bal van Zijl, toch nog iets bijgedragen vandaag, nam Patrick Hoving de bal goed aan in de vijandelijke zestien. Na een breedtepass prikt Jordy Hoekema, vlak voor Joris z’n neus, de bal in het netje, 8-0.
Joris had de pest in, nog steeds twee goals verwijderd van de tweede ster.
Direct na de laatste goal, vloot scheidsrechter Dijkstra af.
 
Een zakelijke overwinning voor Frisia, op naar volgende week tegen nummer twee Arum.
Deze wedstrijd zal zeer belangrijk zijn voor de ranglijst en het moraal van de ploeg, aangezien dit de laatste wedstrijd is voor de winterstop.
Ondanks dat het een uitwedstrijd is, hopen we op jullie support. We hebben het nodig!
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia