Wedstrijdverslag VV Blija - LAC Frisia 1883 1feb2020

Op 1 februari 2020 speelde LAC Frisia 1883 zm1 de tweede wedstrijd na de winterstop tegen vv Blija, een tegenstander waarmee Frisia bij de seizoensouverture met 7-1 had afgerekend. Dat het ditmaal niet zo gemakkelijk zou worden werd bij aankomst op het lokale sportveld al duidelijk, omdat het veld in een dusdanige (hobbelige) conditie was dat normaal voetbal onmogelijk leek. Tel daarbij op een windkracht 6 à 7 en een getergde tegenstander, en de ingrediënten voor een moeilijk voetbalmiddagje zijn daar.

 

De opstelling is als volgt:

Kobus, Kuipers, Zijlstra, Bakker, Stelpstra, Elzinga, Hoekema, Timmer, Faber, Hoving, Hazimi. Wissels: Den Hartog, Heins en Mollema

 

Frisia schoot werkelijk uit de startblokken, wellicht in de wetenschap dat de wedstrijd snel beslist moest worden met de wind in de rug. Binnen 25 minuten stond het 0-3. De 0-1 werd gescoord door Hazimi, die een voorgetrokken bal ineens kon afronden. De 0-2 kwam van het hoofd van Hoving na een goede voorzet vanaf rechts van Stelpstra en de 0-3, die overigens houdbaar was, kwam uit een vrije trap van Bakker vanaf de rand van de zestien meter. Na de 0-3 werd het allemaal iets minder van de kant van Frisia, en nadat een schot van dichtbij via de vingertoppen van keeper Kobus nog op de lat belandde was het even daarna wel degelijk raak voor Blija. Dit door toedoen van Kobus die te lang wachtte met het verwerken van een terugspeelbal van Zijlstra. De bal werd hem ontfutseld en de stand werd zodoende 1-3 door Drost. De russtand had nog iets hoger kunnen uitvallen in het voordeel van Frisia, maar dan had een vrije trap van Faber (op de kruising) en een lob van dezelfde Faber (net over) doel moeten treffen.

 

In de tweede helft, met Mollema voor Hazimi en Den Hartog voor Kuipers, kwam Frisia er tegen de wind in steeds minder goed uit. Echte kansen kreeg Blija echter niet en met een marge van twee doelpunten verschil maakte de gemiddelde Frisiaan zich weinig zorgen. De marge had drie doelpunten kunnen worden als Elzinga na een goede actie op links doeltreffend had afgerond, maar hij stuitte op de benen van de keeper van Blija. Het werd daarentegen toch nog spannend, want een vrije trap van Blija stuitte door het veld dermate hoog op dat Kobus de val niet klemvast pakte, waardoor de marge door Stielstra kon worden teruggebracht naar een doelpunt. Met nog een minuut of tien op de klok kwam Heins in het veld voor Faber. Blija ging speelde va banque spelen, maar echt gevaarlijk werd men niet meer. Zodoende gingen de drie punten mee naar Leeuwarden. Gemakkelijk ging het niet, maar gezien de omstandigheden moet Frisia blij zijn dat het de wedstrijd heeft gewonnen en dat er geen nieuwe blessuregevallen zijn bijgekomen. Volgende week spelen we thuis om 17:00 uur tegen CVO. Om kampioen te worden kunnen we ons vooralsnog geen misstappen permitteren, met name ondat Arum (won met 5-4 van Tzummarum) slechts 1 verliespunt meer heeft.

Tot volgende week!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia