Voor alle jeugdteams die competitie spelen, zal tegen een jaarlijkse vergoeding door Frisia kleding ter beschikking worden gesteld. Het betreft zowel het Frisia shirt en het voetbalbroekje. Het werkt eigenlijk net zo als een boekenfonds op school. Tegen van tevoren afgesproken voorwaarden ontvangt ieder spelend lid de kleding in bruikleen. Deelname is voor alle jeugdleden verplicht. Voor het maken van een afspraak kun je mailen naar kledingfonds@lacfrisia1883.info. Je wordt dan ingepland op een avond en voor een bepaalde tijd. Deze datum en tijd moet worden bevestigd per mail en dan staat de afspraak. Soms komen mails van de club in de spambox, het is dan ook verstandig om de spambox ook te controleren.

Naast dat het voor de vereniging voordelen biedt in de zin van een professionele uitstraling met netjes, uniform geklede leden, zijn de voordelen voor de leden ook significant namelijk:

 • Kosteloos omruilen kleding wanneer deze te klein is geworden
 • Geen eenmalige forse uitgave bij aanschaf nieuw tenue
 • Kledingverstrekking niet beperkt tot selecties

Voor zaken met betrekking tot het kledingfonds en de verkoop van andere Frisia-artikelen (waaronder sokken) bent u van harte welkom tijdens de openingstijden. 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen het Kledingfonds via het contactformulier.

Kledingfonds L.A.C. “Frisia 1883”  Reglement 

 1. Het kledingfonds stelt zich tot doel om elk jeugdteam te voorzien van een uniform clubtenue.
 2. Het kledingpakket bestaat uit een Frisia shirt met verticale gele en blauwe banen, een zwart voetbalbroekje. Voor keepers is er een keepershirt, een keepershort, een keeperspant. Alle artikelen worden verzien van label en nummer.
 3. Het kledingpakket is en blijft eigendom van L.A.C. “Frisia 1883” en wordt in bruikleen aan de jeugdspelers verstrekt. Bij opzegging dienen de kledingstukken gewassen en in goede staat verkerend, (voorzien van label met het aan de speler verstrekte nummer) weer te worden ingeleverd vóór het einde van het seizoen. Indien het label is verwijderd of indien een kledingstuk met een ander nummer wordt ingeleverd, dan dient het bewuste kledingstuk te worden vergoed.
 4. De aan de speler uitgegeven kledingstuk(ken) (voorzien van label en het juiste nummer), mogen kosteloos worden omgeruild voor een andere maat.
 5. Het beheer van het kledingfonds wordt verricht door de kledingfonds-commissie.
 6. De kleding wordt afgegeven aan de speler en/of zijn vertegenwoordiger. Hiervoor dient de gebruiksovereenkomst te worden getekend. De getekende gebruiksovereenkomst wordt gedocumenteerd door de kledingfonds commissie. In de gebruiksovereenkomst staan voorwaarden voor het gebruik van de kleding.
 7. De eigen bijdrage voor het kledingfonds wordt jaarlijks door het bestuur vastgesteld en automatisch afgeschreven als éénmalig bedrag in de maand september. Nieuwe leden die na augustus lid worden, mogen bij de eerste keer keer kleding halen de bijdrage bij het kledingfonds pinnen.
 8. De Frisia shirts dienen te worden gewassen op een temperatuur niet hoger dan 40 graden Celsius en ze mogen niet in de wasdroger worden gedroogd ( Let op: kunstgraskorrels kunnen schadelijk zijn voor de wasmachine. Het gebruik van een waszakje is gewenst).
 9. Het is de bedoeling dat de jeugdspelers in de wedstrijdkleding naar de wedstrijden komen. Trainen in de kleding en privégebruik van de kleding is niet toegestaan. Als dit toch wordt gedaan kan de speler worden uitgesloten van deelname aan training en/of wedstrijden en wordt de kleding direct ingenomen.
 10. Iedere gebruiker is verplicht om zorgvuldig met de kleding om te gaan. Bij vermissing of beschadiging ten gevolge van onjuist of onzorgvuldig gebruik van de kleding, worden kosten in rekening gebracht.
 11. In aangelegenheden betreffende het kledingfonds waarin dit reglement niet voorziet beslist het bestuur van de vereniging.

Downloads:

SINTERKERST BINGO

Zaterdag 11 december is er weer een online L.A.C. “Frisia 1883” Sinterkerst BINGO!
Bestel je kaarten op www.lacfrisiabingo.nl.
Doe jij ook mee?