Interview: Luuk Jeeninga

 Wie is deze Frisiaan? 

Op de voetbalclub zijn er tal van gezichten die je regelmatig ziet maar waarvan je niet weet welke naam daarbij hoort. Tijd voor een kennismaking met Luuk Jeeninga! 

Hoi Luuk, waar heb jij die stoere Frisia-jas aan verdiend? 

Die mag ik dragen omdat ik leider ben van JO12-2, waar mijn zoon Casper in voetbalt. Maar ik kom hier al mijn hele leven. Ik heb lang in de Beethovenstraat gewoond en vroeger gekorfbald bij Rapiditas (tegenwoordig Pallas). Het clubgebouw stond hier destijds ook, dus dit is bekend terrein. En toen mijn zonen Tycho (13) en Casper (10) gingen voetballen werd het uiteraard Frisia, dus zo raak je bij de club betrokken. 

Leuk! Hoe verloopt deze Corona-competitie voor dusver voor jullie? 

Niet onaardig. Alhoewel we tot dusver wisselende resultaten hebben behaald kunnen we tevreden zijn met de ontwikkeling die het team doormaakt. Op dit niveau (1e klasse) is het aanpoten voor deze jongens maar dat gaat steeds beter. Voetballend houden we ons over het algemeen prima staande maar we vergeten weleens de kansen te benutten en onszelf te belonen. Vooral daarin kunnen we ons echt verbeteren. 

Dus eigenlijk is het aan de korfballer om ze te leren die bal erin te knallen? 

Haha, ja dat is lastig natuurlijk, ik ben gewend om ze erin te gooien. Het voetbaltechnische gedeelte laat ik graag over aan trainer Rutger Terpstra. Net als vorig jaar met Djerry Spoelstra hebben we ook dit jaar een goede en enthousiaste trainer waar ze veel van kunnen leren. Mooi om met dat soort talentvolle jongens samen te werken. 

Nice! Je vindt het dus wel leuk om leider te zijn? 

Ontzettend gaaf zelfs. Het is hartstikke mooie om jonge sporters te begeleiden en ze te helpen bij hun ontwikkeling. Als ouder van een spelend lid vind ik het belangrijk om een bijdrage te leveren als vrijwilliger, in welke vorm dan ook. Daar drijft de club op en er is genoeg te doen. In mijn dagelijks werk ben ik veel bezig met ontwikkeling, verbetering, samenwerking en teamprocessen, dus dat sluit goed aan op het begeleiden van een voetbalteam. Dit past goed bij mij en ik heb er erg veel plezier in. 

Bedankt Luuk! Keep up the good work! 

Tekst: Ruben Brouwer