Vol trots mogen wij als Technische Commissie mededelen dat Juryan Dantuma is vastgelegd voor het seizoen 2021 – 2022. Komend seizoen wordt hij hoofdtrainer van JO17-1 en zal worden bijgestaan door Cor de Weerd.

Hieronder zal Juryan zichzelf kort introduceren

Ik woon samen met mijn vriendin en dochter in het mooie plaatsje Damwoude.

Ik ben werkzaam op de Pieter Jelles in Dokkum als leerlingenbegeleider. Ik kom uit een echte voetbalfamilie waarbij mijn vader en ook mijn broer bij Cambuur hebben gespeeld.

Zelf ben ik begonnen met voetballen bij Broeksterboys op mijn 4de levensjaar. Hierna heb ik de hele jeugdafdeling doorlopen en mocht ik 7 prachtige seizoenen in het eerste elftal van Broeksterboys spelen. Vanaf mijn 15de ben ik ook jeugdtrainer geworden waarbij ik bij de jongste jeugd ben gestart en zo ben geëindigd bij de 19-1. Vorig seizoen had ik besloten om mij volledig te focussen op mijn trainerscarrière waardoor ik een moeilijk besluit moest maken om te stoppen bij het eerste elftal van Broeksterboys. Ik ben dit seizoen begonnen met de opleiding TC2 (Trainer-coach 2) die ik op het moment van schrijven bijna heb afgerond. 

In de winterperiode werd ik benaderd door Martell Tromp of ik interesse had in een overstap naar Frisia. Ik had eigenlijk mijn ja-woord al gegeven aan mijn huidige vereniging, echter was ik zo vereerd dat ik dit toch wel heel erg zag zitten in mijn ambities als trainer. Ik heb hierna een heel goed gesprek gehad met mijn huidige club die mij deze overstap gunden. Hierna werd dus bekend gemaakt dat ik samen met mijn huidige assistent Cor de Weerd trainer wordt van LAC Frisia 17-1. Hier kijken zowel Cor als ik enorm naar uit.

Frisia blijft voor mij 1 van de grootste clubs in het noorden op jeugdgebied. Het is dan ook voor mij een hele mooie stap om bij deze grote vereniging aan de slag te mogen als trainer.

In de jeugd en in het eerste elftal mocht ik vaak tegen Frisia spelen waarbij we in de jeugd eigenlijk altijd verloren maar in het eerste elftal eigenlijk altijd wonnen.

Ik heb met onder andere Mitchell Timmer, Hidde Pater, Stanley ten Hoeve en Erwin Wenselaar op het CIOS gezeten. De meesten van hem kwam ik in de jeugd en ook in de senioren tegen als speler.

Voor mij is het erg leuk om deze jongens komend seizoen weer vaker tegen te komen.

Frisia staat bij mij bekend als een club waarin heel veel talent zit en het voetbal echt leeft. In de jaren dat ik tegen hen mocht spelen stonden de teams altijd bekend om een positieve spelopvatting waarbij ze verzorgd wouden voetballen en daarmee talenten lieten schitteren. Deze opvatting past dan ook bij mij en daarom denk ik dat Frisia een mooie club is om mijn trainerscarrière verder te ontwikkelen. 

Ik hoop een positieve bijdrage te leveren binnen de vereniging waarbij ik ook de talentvolle spelers klaarstoom voor de senioren. Ik kijk heel erg uit naar de samenwerking en ik zie jullie ongetwijfeld snel op het sportpark.

Reageren

Laatste artikelen

Volg ons op Facebook