De komende jaren wordt Muta Sport Nederland de nieuwe kledingleverancier van Leeuwarder oudste voetbalvereniging L.A.C. “Frisia 1883”, zo maakt de club bekend.

Muta is geen onbekende van de vereniging. Eerder waren zij al kledingleverancier en ook in de afgelopen jaren onderhield het Leeuwarder bedrijf altijd warme banden met de club. De vereniging ging in haar keuze overigens niet over één nacht ijs. In een tender benaderde en vergeleek zij diverse leveranciers. Met Muta kiest de club niet alleen voor een partner die veel ervaring heeft met diverse sportverenigingen in heel Nederland, maar ook voor een lokale onderneming én een totaalleverancier; voor Frisia op dit moment de ideale partner.

In de gesprekken is naast standaard zaken als prijs en kwaliteit ook gekeken naar leveringsopties, webshop mogelijkheden en merchandise. “We zijn erg blij met deze uitkomst en hebben alle vertrouwen in een duurzame samenwerking met een bekende lokale partner’, zegt Martijn Hoekstra, voorzitter van L.A.C. “Frisia 1883”. Ook Peter Boonstra, directeur Muta Sport Nederland, is zeer verheugd over de samenwerking. “We zijn er trots op dat zo’n mooie en grote club als Frisia zich aan ons wil binden”, aldus Boonstra. “Dat is natuurlijk erg goed voor onze uitstraling.

Dat Boonstra het verenigingsleven en de huidige lastige tijd begrijpt, bleek wel uit het feit dat hij niet alleen een mooi gebaar maakt door het eerste nieuwe shirt voor alle leden te sponsoren, maar echt alles uit de kast gehaald en onder andere Bourguignon Leeuwarden overhaalde om de broekjes te sponsoren. Op dit moment wordt door de kledingcommissie (o.l.v. Willem Nicolai en David Hoekstra) dan ook hard gewerkt aan het samenstellen van het nieuwe tenue, zodat de spelers het komende seizoen in de nieuwe outfit van start kunnen gaan en er ook een goed gevulde webshop is.

Reageren

Laatste artikelen

Volg ons op Facebook