Tijdens de ALV in december jl. hebben wij aangeven dat we de haalbaarheid van prestatievoetbal op zondag voor het seizoen 2021/2022 aan het onderzoeken zijn. Zoals afgesproken komen wij vandaag met een update hierover.

Inmiddels zijn er, als basis voor het nieuwe team zondag 1, gesprekken geweest met spelers van het huidige zondag1 en de JO19 afdeling (de primaire teams waaruit het zondag 1 ontstaat). Daarbij is gesproken over de ambities van de spelers en de keuze tussen zaterdag en zondag. Uit deze gesprekken weten we dat het merendeel van de zondag 1 spelers heeft aangegeven op de zondag te willen blijven voetballen. Daarnaast zijn er een paar speler die stoppen of de overstap naar de zaterdagafdeling willen maken en een kleine groep nog twijfelt. Ook bij de JO19 afdeling heeft een aantal spelers al aangegeven voor zondag en het bijbehorende speelniveau te kiezen. En ook hier zijn er enkele spelers die, in verband met verband met werk, trainer/coach ambities of de algemene voorkeur, voor de zaterdag als wedstrijddag kiezen.

Conclusie:
Uit dit eerste onderzoek kunnen wij daarom de conclusie trekken dat er geen gronden zijn om met zondag prestatievoetbal te stoppen. Het biedt ons juist voldoende perspectief om samen met een nieuwe trainer er de schouders onder te zetten om ook volgend jaar een zondag presentatie elftal te formeren.

Later dit jaar (medio 2021) zullen we een bredere enquête houden over de toekomst van het zondag voetbal binnen onze vereniging.

Reageren

Laatste artikelen

Volg ons op Facebook