Uit Voetbal International (1 februari 2021)
Na drie nederlagen op rij had Feyenoord dringend behoefte aan een opsteker en het was Diemers die de Rotterdammers al vroeg de juiste richting wees. Na een teruggetrokken voorzet van Lusharel Geertruida stond hij op de juiste plaats. ‘Ik wist dat er veel ruimte zou liggen achter Rosario en Sangaré. Dit soort ballen worden vaak voorgegeven en dus loopt iedereen de zestien in, maar Lutsharel gaf hem perfect. Als ik er wat spin aan geef isie moeilijk te pakken voor de keeper, nu ging hij door zijn benen heen’, blikte Diemers terug bij ESPN.

Zijn doelpunt bleek de opmaat voor een eerste helft waarin Feyenoord de volwassenheid van een topclub toonde. De ploeg van Dick Advocaat verdedigde gegroepeerd en hield de deur op slot, om aan de andere kant genadeloos toe te slaan. Eerst via een fraaie goal van Steven Berghuis en daarna met een counter uit het boekje. Ook bij dat doelpunt vertolkte Diemers een cruciale rol. Hij gaf de bal met buitenkant voet perfect mee op Jens Toornstra, die zo direct kon doorspelen op doelpuntenmaker Bryan Linssen.

Dat ik er in de topwedstrijden kan staan geeft me een goed gevoel

Diemers was zo dus betrokken bij twee doelpunten en was in balbezit ook belangrijk. Hij was de Feyenoorder die de meeste passes verstuurde en de thuisploeg zo hielp te ontsnappen aan de druk van PSV, die in de tweede helft behoorlijk toenam. Toen interviewer Hans Kraay Jr. hem achteraf vroeg of dit zijn beste wedstrijd in het shirt van Feyenoord was, bleef hij bescheiden.

‘Iedereen heeft daar een andere mening over. Ik denk dat ik dit seizoen wel meer goede wedstrijden heb gespeeld, zeker ook mindere wedstrijden, daar ben ik het absoluut ook mee eens. Maar laatst tegen AZ ging het ook goed. Dat is wel fijn, dat ik er in de topwedstrijden kan staan. Dat geeft me een goed gevoel. Het was voor mij een heerlijke middag en voor Feyenoord ook.’

TOPVIJF

Naast Diemers hoort ook Steven Berghuis bij de beste spelers van speelronde 20 in de Eredivisie. De Feyenoord-aanvoerder maakte tegen PSV alweer zijn elfde competitietreffer van het seizoen, alleen VVV-fenomeen Georgios Giakoumakis scoorde vaker. In de andere topper van het weekend, die tussen AZ en Ajax, was de hoofdrol voor Antony. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de jonge Braziliaan uitblonk bij de Amsterdammers, hij staat dan ook hoog in ons algemeen klassement. De topvijf van deze speelronde wordt verder aangevuld met Thomas Buitink, die zijn eerste goal voor PEC Zwolle maakte, en Robin Pröpper die met Heracles Almelo opnieuw wist te winnen van FC Groningen.

Reageren

Laatste artikelen

Volg ons op Facebook