Sponsorpakketten

Voor een grote vereniging als Frisia is sponsoring onmisbaar. Daarbij zien we een sponsor als partner, waar we graag mee samenwerken. We kijken als club graag wat we voor een sponsor kunnen betekenen. 

De enorme groei van Frisia -de duizen leden zijn inmiddels gepasseerd- brengt ook een groei van kosten met zich mee. Denk daarbij aan materiaalkosten, trainerskosten, energiekosten, reiskosten etc. 

Door sponsgelden slim in te zetten kunnen we deze kosten het hoofd bieden en daarbij tegelijk de contributie betaalbaar houden. We streven er naar om de niveau van onze jeugdafdeling naar het hoogst mogelijke niveau te tillen. Voor de senioren geldt; We voetballen zo hoog mogelijk, maar zeker niet ten koste van alles.

Identiteit is voor een club die uit de 19de eeuw stamt cruciaal. Daarom willen we graag dat in Frisia 1 spelers met 'Frisia roots' spelen.

Bereik

Als sponsor is uw bereik groot bij Frisia. De club telt 1000+ leden. Tel daar de aanhang bij op en het directe bereik dat u heeft is zo 10000 mensen. Dan tellen we alle bezoekende verenigingen nog niet mee. Het eerste speelt in de provincies Friesland, Groningen, Overijssel en Drenthe. De jeugd speelt nog verder en is te vinden in Friesland, Groningen, Drenhe, Overijssel, Gelderland en Noord-Holland. Via de website ontvangen we jaarlijks een kleine 80.000 bezoekers.

Alle sponsor mogelijkheden op een rijtje:

 


Hoofdsponsor 

Frisia heeft in Bewegings centrum Leeuwarden een hoofdsponsor die weet wat sport inhoud.
Bewegingscentrum Leeuwarden volgt de Friesland Bank op die sinds de jaren tachtig op de borst van Frisia prijkte. 
Bewegingscentrum Leeuwarden is op allerlei vormen zichtbaar op het sportpark, en op de website van onze vereniging. 
De website van Bewegingscentrum Leeuwarden is hier te vinden.


terug omhoog

Stersponsor

 

terug omhoog

Supporter van Frisia

terug omhoog

Fan van Frisia

terug omhoog

Kledingsponsor/ Shirtsponsor

Kledingsponsoren zijn op twee manier in te vullen. U kunt shirtsponsor worden of teamkledingsponsoren (traingspakken, polo's, tassen etc.)

Shirtsponsor

Bij shirtsponsoring adverteert u op het wedstrijdshirt van een team. Bij senioren (mannen en vrouwen) is dit mogelijk op de voor en achterkant van het shirt. Bij de jeugd is alleen een positie op de rug beschikbaar.

Kledingsponsor

Als kledingsponsor biedt u een team kleding of tassen aan met uw naam als sponsor op de artikelen. Voor de jeugd kan dit voor alle artikelen buiten het kledingfonds. Voor Senioren (mannen en vrouwen) is dit mogelijk voor alle kledingartikelen. 

Tot de mogelijkheden behoren:

 • Trainingspakken of vrijetijdspakken (voor en na de wedstrijd)
 • Polo's
 • Truien
 • T-shirts
 • Tasssen
 • (Regen)Jassen

We informeren u graag over de mogelijkheden van teamsponsponsoring.

terug omhoog

Reclamebordsponsor

De klassieke vorm van sponsoren is een reclamebord langs het veld. U toont uw betrokkenheid binnen de vereniging en reclameborden kleden een veld vaak ook wel aan. 

Hoofdveld

Op het hoofdveld hangen is de A-locatie van het sportpark. Altijd zichtbaar vanuit het clubhuis. U bent zichtbaar tijdens de wedstrijden van het eerste elftal en de jeugd selectie teams. De aanwezige pers op zondag kan u zomaar extra exposure opleveren in één van de lokale kranten of op de lokale omroep.

Kunstgrasveld groot

Adverteren op het grote kunstgrasveld is een prima alternatief voor het hoofdveld. Het voordeel van het kunstgrasveld is dat er door de week ook getraind wordt. Uw merk komt zo de hele week in het spotlicht.

Kinder Arena

Als club willen we van de Kinder Arena een voetbaltempel maken. Waar de jongste jeugd zich als een grote ster kan voelen. De opbrengsten van de kinderarena gaan 100% naar de jeugdafdeling. Met de opbrengsten willen we in de komende jaren het veld uitbreiden met dug-outs en een scrorebord.

Velden C en D

Op de velden C en D worden in het weekend genoeg wedstrijden gespeeld. Alhoewel het even een eindje lopen is is het een prachtige plek om te adverteren. Vanaf het seizoen 13/14 worden deze plekken voor het eerst aangeboden. U kan dus de primeur hebben en daardoor ook extra opvallen. 

terug omhoog

Kinder Arena

Van het kleine kunstgrasveld willen we een echte kinder voetbaltempel maken! U sponsort met een bord. De opbrengsten van dit veld gaan 100% naar de jeugd. Daarnaast willen we met de opbrengsten de Kinder Arena op termijn verder aankleden (dug-outs, scorebord).

De voordelen van de Kinder Arena op een rijtje:

 • Duidelijke doelgroep
 • Veel publiek in de weekenden
 • Ook zichtbaar tijdens trainingen
 • Uw geld gaat naar de jeugdafdeling

We bieden contracten aan met een lage instap voor langere tijd. 

terug omhoog

Banner op www.lacfrisia1883.nl

Adverteren op de drukbezochten website van Frisia is voor u als (digitale)ondernemer zeer interessant. Meer dan 25.000 bezoekers per maand bezoeken onze website. 

Met een banner linkt u direct door naar uw homepage of naar een specifieke landingspagina (actie's). Het voordeel van een banner is dat deze steeds aan te passen is. U bent als ondernemer stukken flexibeler dan met een bord. 

De banners worden verkocht in twee formaten: 

 • 730 * 90 pixels
 • 250 * 90 pixels

Het bereik van een banner is zeer groot. Naast leden van Frisia bereikt u ook bezoekende verenigingen. Waarmee het dekkingsgebied Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Noord-Holland bestrijkt.

terug omhoog

Balsponsor Frisia 1

Elke wedstrijd van Frisia 1 wordt met een nieuwe bal gespeeld. U kunt deze bal aanbieden. Daarvoor krijgt u:

 • Vermelding op de website Frisia
 • Vermelding programmaboekje Frisia
 • Omgeroepen via de omroeper tijdens de wedstrijd
 • 4X kaarten voor de wedstrijd, inclusief toegang tot de bestuurskamer
terug omhoog

Maatwerk

Natuurlijk zijn er vele vormen van sponsoring mogelijk. We hebben op deze pagina de meest gangbare op een rijtje gezet. Maar er zijn vele wegen die naar Rome leiden. We staan daarom altijd open om met u in gesprek te gaan en naar andere vormen van sponsoring te kijken.

terug omhoog

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

 • Contactgegevens
 • Routebeschrijving
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia