Start verduurzaming/verbouwing clubhuis

Het bestuur heeft de afgelopen weken de mogelijkheden van verduurzaming/verbouwing van het clubhuis onderzocht. Na adviezen van de werkgroep veilinggelden en “de groene club” heeft het bestuur besloten om het clubhuis in fases te gaan verduurzamen/verbouwen. Het bestuur heeft een gefaseerde uitrol van de verduurzaming/verbouwing van het clubhuis recent goedgekeurd.

Wat gaat er gebeuren ?

Verduurzaming
Jaarlijks verbruiken wij als vereniging veel energie in de vorm van gas en elektriciteit.
Deze kosten maken op dit moment ongeveer 10% van de begroting uit, een enorme kostenpost. Door het clubhuis te verduurzamen kunnen we veel energie en kosten besparen voor de club.

We gaan het clubhuis verduurzamen door:
– Het in fases aanbrengen van dakisolatie in alle ruimtes van het clubhuis
– Installatie van nieuwe energiezuinige Cv-ketels
– Geïsoleerde CV leidingen
– Energiearme LED verlichting in alle ruimtes van het clubhuis

In samenwerking met onze energiepartner Enie.nl is het opwekken van energie reeds in werking gezet.

Verruiming kantine
In het clubhuis is inmiddels gestart met het verruimen van de kantine. Door het uitbreken van een drietal muren creëren we in de kantine een groter en open karakter met veel daglicht. Ook wordt een lang gekoesterde wens vanuit de club gerealiseerd: uitzicht vanuit de kantine op veld B en B1.

Cv-installatie
Onze cv-installatie in de kantine is meer dan 20 jaar oud en heeft de laatste jaren veel gebreken en onderhoud nodig gehad. De cv-installatie wordt vervangen door energie efficiënte cv-ketels en geïsoleerde cv leidingen.

Plafonds
Door de verduurzaming en het uitbreken van de muren is er de noodzaak om het plafond in de kantine te vernieuwen. Het plafond zal een hoge isolatiewaarde hebben om zo optimaal te kunnen profiteren van energiebesparing.

Vloer
Als laatste wordt de vloer aangepakt in de kantine. De huidige vloer is al meer dan 45 jaar oud en bevat vele scheuren en oneffenheden. Door het leggen van een nieuwe vloer zal er een geheel ontstaan met de vergrote kantine.

Wij zullen u als leden meenemen in dit proces. Houd onze website en social media hiervoor in de gaten. Uiteraard voorzien wij deze berichten ook van leuke foto’s om u op de hoogte te houden.

Helpt u ook mee?
Mocht u enthousiast zijn geworden en ook de handen uit de mouwen willen steken dan kan dat. Alle hulp is welkom. Wil je graag mee helpen? Mail ons dan op: verduurzamen@lacfrisia1883.nl of loop doordeweeks in de ochtend even binnen in het clubhuis.

Reageren

Laatste artikelen

Volg ons op Facebook