Uit gegevens van de KNVB blijkt dat 80% van de spelers en speelsters uit het jaar 2004 inmiddels het spelregelbewijs heeft behaald. De voetballers die het Spelregelbewijs nog niet hebben, lopen het risico om te worden uitgesloten van deelname aan wedstrijden, iets wat we uiteraard willen voorkomen.

Eindelijk kunnen we weer competitiewedstrijden spelen. Maar voor een aantal spelers en speelsters dreigt het risico dat zij in het seizoen 2021/’22 niet meer mogen voetballen. We hebben het dan over de groep die geboren is in het jaar 2004 en het Spelregelbewijs nog niet behaald. Fijn om te weten is dat je eerst een waarschuwing krijgt. Deze waarschuwing is in de vorm van een overtreding. Bij de zevende overtreding volgt er een straf en wordt er aangifte gedaan bij de aanklager.

Wat moet je doen?

Heb jij het spelregelbewijs nog niet… kom dan heel snel in actie! Ook de volgende lichting, spelers en speelsters geboren in 2005, kan nu al aan de slag met het Spelregelbewijs. Zij hebben tot hun eerste officiële wedstrijd in het seizoen 2022/’23 de tijd om het Spelregelbewijs te halen.

Het Spelregelbewijs is ingevoerd om spelers en speelsters van jongs af aan vertrouwd te maken met de regels. Het geeft meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter.

Belangrijk

Belangrijk is dat je e-mailadres klopt in Sportlink Club zodat je er op geattendeerd kunt worden dat je je Spelregelbewijs moeten behalen. Met het juist vastgestelde e-mailadres kun je je registreren voor het KNVB Account om daarna te kunnen inloggen op de website van Voetbalmasterz, waar je kunt oefenen en uiteindelijk het Spelregelbewijs kunnen behalen.

Reageren

Laatste artikelen

Volg ons op Facebook