VAN UW VOORZITTER: STAY CONNECTED!

Met de aangescherpte maatregelen van afgelopen week komt de Corona-crisis (wederom) bij veel mensen hard binnen. Ook bij Frisia merken we de gevolgen van het aangescherpte beleid, en dat zal de komende periode niet veranderen. Het voelde gek voetbalwedstrijden te organiseren, zonder dat enthousiaste familieleden en vrienden langs de lijn mochten staan. Nog gekker voelde het om degenen, die de gok waagden, van het park te moeten sturen. Sinds woensdag liggen alle competities stil, en mogen we volwassenen even helemaal niet laten voetballen op ons park.

Toch hopen we de sfeer erin te houden. Het wordt weer beter, en we zijn bezig met een heleboel leuke trajecten, die we jullie niet willen onthouden. Houd onze site en social media kanalen goed in de gaten om op de hoogte te blijven.

Ons clubgebouw ondergaat een ware metamorfose. Deel 1 van de eerste fase is opgeleverd en ziet er fantastisch uit. Naast mooier, lichter en ruimer is het clubgebouw ook beter geïsoleerd en worden er Led lampen gebruikt. Dit past bij de duurzaamheidsambitie van de club om in 2025 nagenoeg energieneutraal te opereren. In deel 2 van deze verbouwing staan aankleding en inrichting centraal. Wij hopen iedereen te mogen verwelkomen, wanneer dit gereed is, zodat we de nieuwe look feestelijk kunnen openen.

Naast het veld hebben we sinds de start van het seizoen een pilot gedraaid met het filmen van wedstrijden van selectieteams. Hier stond ontwikkeling van trainer en speler centraal, zodat tactische momenten teruggehaald konden worden om van te leren. Na evaluatie blijkt, dat de pilot zeer positief is beoordeeld. Daarom gaan we een tweede camera inclusief toebehoren aanschaffen, zodat we ook wedstrijden van niet-selectieteams kunnen gaan filmen en de camera ook kunnen gaan inzetten voor het streamen van onze wedstrijden, zodat we er thuis vanaf de bank toch een beetje bij kunnen zijn.

Aangezien het momenteel lastig is om in verbinding te blijven met onze vrijwilligers en leden – omdat we ze nu even niet toevallig tegenkomen op de club – houden we een online enquête, waarbij we eerst vrijwilligers en later (verzorgers van) leden bevragen over verschillende onderwerpen. Dit gaat ons informatie opleveren, die we nu soms even missen. Hier willen we ons voordeel mee doen om zaken beter te organiseren. Ook gaan we de vroegere klein kader vergadering weer (online) organiseren. Dit doen we eens per 2 maanden op de eerste dinsdag van de maand. Op deze wijze proberen we de verbinding met onze vrijwilligers en leden te behouden.

Tot slot wil ik u namens het bestuur en de activiteitencommissie oproepen om ondanks de beperkingen wel met elkaar in connectie te blijven. Doe daarom 30 oktober weer lekker mee met de online Frisia Bingo en lees de interviews in deze Frisiaan en in de Presentatiegids met onze ambitieuze trainers en leiders. Het wordt beter!

Martijn Hoekstra